Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Γιατρικό Ρόφημα για Πάνω από 50 Ασθένειες!


Πολλά από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη πολλών ανίατων ασθενειών όπως ο καρκίνος, η άνοια και πολλά άλλα.

Κουρκουμάς

Η κύρια δραστική ουσία στον κουρκουμά ονομάζεται κουρκουμίνη. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες και μελέτες που επαληθεύουν τα ιατρικά οφέλη της. Είναι αντι-φλεγμονώδης, καταπολεμά τον καρκίνο και προάγει την υγεία του εγκεφάλου!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι άλλο ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες που είναι γνωστό για τις ιδιότητές του εναντίον του καρκίνου. Επίσης, βοηθά στην πέψη και ημικρανίες.

ΚανέλαΑυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην Ασία για να κρατά το σάκχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα και να θεραπεύει από το κοινό κρυολόγημα

Κάρδαμο

Το κάρδαμο προλαμβάνει επικίνδυνες θρομβώσεις στο αίμα, εμποδίζοντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και την προσκόλλησή τους στα τοιχώματα των αρτηριών. Επίσης, βοηθά το σώμα να αποβάλει τα απόβλητα μέσω των νεφρών.

Μέλι

Θεωρείται ένα από τα πιο αβρά και πιο υγιεινά τρόφιμα στον πλανήτη. Το μέλι είναι εκείνο το συστατικό που θα δώσει στην συνταγή μια ευχάριστη γεύση, αλλά και ενέργεια στο σώμα. Απλά φροντίστε να μην το καταχραστείτε.

Συστατικά:

  • μισή κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μια μύτη (1/6) του κουταλιού του γλυκού κουρκουμά
    μια πρέζα κάρδαμο
  • 500 ml νερό
  • Μικρή ποσότηtα ακατέργαστο μέλι, όση βάζετε και στο τσάι σας

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίξτε τα στα 500 ml του νερό, αφού το βράσετε πρώτα. Ανακατέψτε καλά και προαιρετικά προσθέστε λάδι καρύδας ή βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου