Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς οι σπόροι μάραθου βοήθουν στην απώλεια βάρους;


 
Εκτός από τους σπόρους μάραθου περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνες Α και C, προσφέρουν επίσης μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία που βοηθούν την απώλεια βάρους μας:
 
1. Επιταχύνει το μεταβολισμό: ο μεταβολισμός μας είναι ο ρυθμός με τον οποίο τα κύτταρα μας χρησιμοποιούν την ενέργεια που αποκτούν από τα τρόφιμα που τρώμε. Με την ενίσχυση και την επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής, οι θερμίδες που καταναλώνουμε χρησιμοποιείται από τα κύτταρα μας πιο γρήγορα, κάτι που τόσο μας δίνει ενέργεια και μας βοηθά να κάψετε το λίπος από το σώμα μας. 
 
2. Καταστέλλει την πείνα: Το νερό σπόρους μάραθου προλαμβάνει τη σύσπαση των μυών, που βοηθά με την πείνα μας με τη χαλάρωση των μυών του στομάχου, και έτσι αισθανόμαστε λιγότερο πεινασμένοι.
 
3. καθαρίζει το αίμα: Μάραθο νερό σπόρων βοηθά απορρίπτουν τα απομεινάρια των ούρων οξέος στο αίμα, και, επιπλέον, διασπά τα οξέα του στομάχου για να αποτρέψει τη συσσώρευση επιπλέον λίπους στο ήπαρ.
 
4. Βοηθά με τοξίνη clean-up: Στο σημερινό κόσμο, είμαστε βασανίζεται από τις τοξίνες σε κάθε γωνιά: καυσαέρια αυτοκινήτων, τα καλλυντικά, το μολυσμένο νερό και το κρέας. Μάραθο νερό σπόρων βοηθά πλένουν το σώμα, καθαρίζοντας το από αυτές τις τοξίνες και η κατάργησή τους μέσω των νεφρών.
 
5. ενθαρρύνει την παραγωγή της μελατονίνης: Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τους κύκλους του ύπνου μας. Ένα καλό βραδινό ύπνο είναι μεταξύ 6 και 9 ώρες, και είναι απαραίτητη για την καλή υγεία και την κατάλληλη σωματικό βάρος.Πόσιμο νερό μάραθο σπόρων βοηθά να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα μελατονίνης στο έργο σώμα μας υπέρ μας και να αποτρέψει την αϋπνία. Σημείωση: Αυτό δεν σημαίνει ότι το ποτό θα σας κάνει να κοιμηθείτε, ακριβώς το αντίθετο: Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα νιώσετε σαν να έχετε επιπλέον ενέργεια, αλλά θα παρατηρήσετε ότι είναι πιο εύκολο να κοιμηθεί έρθει χρόνο κρεβάτι.
 
Αν θέλετε να αρχίσετε με προσοχή, ξεκινήστε με 1-2 ποτήρια την ημέρα και να δούμε πώς το σώμα σας αντιδρά. Σιγά-σιγά, μπορείτε να αυξήσετε το ποσό αυτό σε 4 ποτήρια την ημέρα (1 λίτρο).Επιπλέον, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα εντελώς φυσικό ποτό, θα πρέπει να ελέγξετε για τις αλλεργίες ή οποιαδήποτε προ-υπάρχουσες συνθήκες (για παράδειγμα, αυτό το ποτό δεν πρέπει να πίνεται από έγκυες γυναίκες).
 
 
Συνταγές για το νερό σπόρους μάραθου 
Προετοιμασία του νερού σπόρους μάραθου είναι μια πολύ απλή διαδικασία που θα κάνει θαύματα για το σώμα σας. Υπάρχουν 2 "συνταγές" μπορεί κανείς να ακολουθήσει. Η πρώτη περιλαμβάνει το μαγείρεμα σε νερό που βράζει και την ψύξη τους, και η δεύτερη περιλαμβάνει την εμβάπτιση των σπόρων για όλη τη νύχτα.Διαλέξτε τη μέθοδο πιο κατάλληλη για σας, και να αρχίσετε να παίρνετε την καλύτερη φροντίδα της υγείας και το βάρος σας.
 
Μερικές συμβουλές: Είναι recommnded να χρησιμοποιήσουν φιλτραρισμένο νερό, το καθαρότερο μπορείτε να πιείτε. Για να προσθέσετε άρωμα στο ποτό, μπορείτε να ψήσετε τους σπόρους μάραθου σε ένα τηγάνι μέχρι να κυκλοφορήσει το γλυκό άρωμά τους (περίπου 20 δευτερόλεπτα). Έχει συστήσει ένα ξεκινά με μια μικρή ποσότητα (περίπου το μισό αυτό που εμφανίζεται στις συνταγές). Αν σας αρέσει το ποτό και να αισθανθείτε σαν να έχετε βρεθεί επιτέλους η μέθοδος σας για την απώλεια βάρους, να συνεχίσει το πόσιμο κάθε μέρα.
 
μάραθο νερό σπόρων

 
Μέθοδος # 1: Μαγειρική του νερού σπόρους μάραθου
 
Συστατικά:
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας μάραθο σπόρων
Γυάλινο βαζάκι
 
Οδηγίες:
Φέρτε το λίτρο νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα, μπορείτε επίσης να ρίξτε βραστό νερό κατευθείαν από τη χύτρα.  Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, να ρίξει τους σπόρους μάραθου σε αυτά και αμέσως τίθεται τη θερμότητα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το νερό να ψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Όταν το νερό έχει πλήρως ψύχεται, το νερό σπόρους μάραθου σας είναι έτοιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα μεταφέρετε σε ένα βάζο που μπορεί να σφραγιστεί σφιχτά, και πιείτε το όλη την ημέρα.  Μπορείτε να κάνετε ένα μεγαλύτερο παρτίδα και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο αν δεν έχετε το χρόνο να κάνει μια νέα παρτίδα κάθε ημέρα. Απλά διπλό ή τριπλό τα συστατικά.
 
Μέθοδος # 2:
Προσωπικά, προτιμώ την ακόλουθη μέθοδο γιατί είναι πιο εύκολο να κάνει, και όταν ξυπνάω το πρωί μπορώ να το πάρει μόνο μαζί μου, όπως έχω φύγει από το σπίτι. Δεν χρησιμοποιεί τη θερμότητα, είτε, και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν την ποιότητα των σπόρων μάραθου.
 
Συστατικά:
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας μάραθο σπόρων
Γυάλινο βαζάκι 
 
Οδηγίες:
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα γυάλινο βάζο, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους μάραθου σε αυτό και γεμίστε το με ένα λίτρο νερό, παρόμοια με την πρώτη συνταγή.Κλείστε το καπάκι του βάζου και αφήστε το να καθίσει για τη νύχτα.Στην αρχή θα δείτε οι σπόροι επιπλέουν, αλλά από το πρωί θα έχουν βυθιστεί στον πυθμένα.
 

 
Πόσο μάραθο νερό σπόρων πρέπει να πίνω όλη την ημέρα;
Παρά το γεγονός ότι αυτό το ποτό βοηθά με την απώλεια βάρους, πίνοντας περισσότερα από αυτό δεν θα καταστήσει τη διαδικασία γρηγορότερα. Όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή, αυτό το ποτό θα πρέπει να λαμβάνεται με μέτρο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συνταγή και να κάνει μια καθημερινή παρτίδα με 1 λίτρο νερό, πίνοντας καθ 'όλη την ημέρα.

babamail

2 σχόλια: